Vijf vragen aan… Just Haasnoot | Just Haasnoot en Zebedeüs@Just Café

‘Voer het centrumplan nu snel uit!’

Zijn diensten en producten zijn tijdloos en duurzaam. En dus op de lange termijn een goede investering. Met een team van acht mensen, waaronder vijf interieurarchitecten maakt hij complete interieurplannen en kan hij een (ver)bouw van A tot Z begeleiden en realiseren, dus inclusief keuken- en badkamerinrichting en verlichtingsplannen. In zijn winkel aan de Langstraat vindt u bijzondere meubels, vloerkleden, wandversiering en verlichtingsornamenten. Daar spreken we Just Haasnoot (54), ondernemer in hart en nieren.

Zitten jullie hier al lang?
‘Op deze plek zijn we sinds 1984 gevestigd. Mijn opa die de zaak in 1938 stichtte en elders aan de Langstraat begon (waar nu Ecoplaza zit) en mijn vader hebben ook nog vanuit de Korenlaan en Molenstraat gewerkt en waren vanaf de jaren zestig op de Luifelbaan gevestigd. Begonnen als een gewone woninginrichter is het bedrijf in de loop der jaren getransformeerd naar een fraaie woonwinkel en studio met heel bijzondere en exclusieve merken en veel eigen ontwerpen. Zelf ben ik in 1996 na mijn opleiding tot interieurarchitect in het bedrijf opgenomen. We zijn in staat de wensen van onze klanten, met huizen in heel Nederland en soms zelfs daarbuiten, te vertalen naar iets moois, blijvends en duurzaams, zodat zij daar jaren later nog steeds van genieten kunnen.’

Hoe ziet je toekomst eruit?
‘We gaan (ver)bouwen! Binnen een paar weken hopen we te starten met een grootse verbouwing en uitbreiding van het pand. Boven komen drie exclusieve appartementen voor de verhuur. En beneden gaan we de boel anders indelen, waarbij winkel en studio meer apart van elkaar komen te staan en de winkel wat compacter en de studio wat groter wordt. Het Zebedeüs@Just Café, dat ook in ons pand gevestigd is, met de ingang aan de Achterweg, blijft gehandhaafd. We gaan bij de verbouwing zelf ook flink verduurzamen. Overal dubbelglas in HR++ kwaliteit, zonnepanelen op de daken en warmtepompen zijn in het bestek opgenomen. We hebben de ontwerpen voor de verbouwing zelf gemaakt in samenwerking met Unknown Architects, waarmee we ook in andere gevallen nauw samenwerken, zoals we dat ook doen met befaamde ambachtslieden en bijzondere kunstenaars.’

Hoe kijk je aan tegen het centrumplan?
‘Liever vandaag nog dan morgen beginnen met de uitvoering. Ik zit daar al zeven jaar op te wachten. De uitstraling van het winkelgebied moet echt snel worden verbeterd. Ondergrondse vuilcontainers zouden mij in elk geval van een hoop sores afhelpen. En hoe fijn zou het zijn als de uitstallingen minder rommelig ogen en de terrassen er altijd tiptop verzorgd uitzien. Dat maakt het voor andere ondernemers ook weer aantrekkelijk om iets nieuws in de thans lege winkels te beginnen. Ongetwijfeld iets anders dan we tot nog toe gewend zijn in deze tijd van webshops en superstores. Passend bij Wassenaar en het publiek dat hier langskomt.’

Wat wil je over jezelf kwijt?
‘Ik ben getrouwd. Mijn vrouw Saskia komt uit een minstens zo bekend Wassenaars ondernemersgeslacht. Zij draagt de naam Kaptein. Ze doet iets heel anders dan ik. Ze is onderwijzeres in de Haagse Schilderswijk. Ik hou mijn conditie op peil door twee keer per week te trainen bij VitaFit en ben actief in Rotaryclub Wassenaar-Wetering. We werken daar voortdurend aan allerlei charitatieve projecten. Ik mag graag wandelen, lezen en culturele dingen doen zoals musea en concerten bezoeken. Die vormen voor mij ook een onuitputtelijke inspiratiebron. Maar mijn bedrijf is mijn grootste hobby, Ik werk met een club heel bijzondere jonge enthousiaste en creatieve mensen. We installeren ook veel zelf en houden de lijnen met de klanten mede daardoor lekker kort.’

Hoe kijk jij aan tegen sponsoring?
‘Dat een ondernemer ook maatschappelijk betrokken moet zijn, staat voor mij buiten kijf. Daarom ben ik ook lid van Ondernemend Wassenaar, hoewel ze me tot nog toe bijna niet op de bijeenkomsten gezien hebben. En een mooi evenement als Plein Musique steun ik van harte. De toegevoegde waarde van adverteren en sponsoring is in mijn geval gering. Ik moet het vooral hebben van mond tot mond reclame. Voor veilingen voor goede doelen heb ik echter vrijwel altijd wel iets moois in de opslag staan. Zo draag ik ook op die manier een steentje bij aan het mooier maken van Wassenaar.’

Just Haasnoot en Zebedeüs@Just Café
Just Haasnoot
Langstraat 29
2242 KJ  Wassenaar
Telefoon 070-5119226
Email info@justhaasnoot.nl
Website www.justhaasnoot.nl
Instagram www.instagram.com/just_haasnoot
Facebook www.facebook.com/justhaasnootwassenaar

Foto: Interieurarchitect en meubelontwerper en -verkoper Just Haasnoot helpt Wassenaar graag nog mooier maken (Foto: PR)