Vijf vragen aan… Petra en Cobie | De Lekkerbek-king

‘Er komt een hele nieuwe zaak!’

Petra (60) en Cobie (54) van viszaak De Lekkerbek-king aan het Stadhoudersplein mogen dan niet meer de jongsten zijn, ze zitten nog wel vol energie en hebben grootse plannen. In juli, wanneer ze normaal toch al drie weken dicht zijn wegens de vakanties vervangen ze hun oude onderkomen voor een gloednieuwe zaak waarin en waarbij ze hun klanten nog beter en uitgebreider kunnen bedienen. Zaterdag 9 juli sluit de oude zaak. De opening van de nieuwe is op dinsdag 2 augustus.

Wat zijn jullie precies van plan?
Petra: “De nieuwe zaak wordt ruimer en efficiënter ingericht. We krijgen er ook een terrasje bij met beperkte horecafaciliteiten. Zo kun je vanaf 2 augustus ook bij ons komen lunchen of ter plekke een visje eten en drankje drinken.” Cobie: “We maken van de gelegenheid gebruik om ook ons assortiment uit te breiden met diverse nieuwe en luxere versproducten, zodat het voor visliefhebbers nog interessanter wordt om bij ons langs te komen. We merken dat daaraan in Wassenaar en wijde omgeving veel behoefte bestaat.”

Altijd al in dit vak gezeten?
Petra: “Ik wel. Ik kom uit een echt Schevenings vishandelarengeslacht. Als 20-jarig meisje, dus nu al zo’n 40 jaar geleden, ben ik hier begonnen. Mijn vader die het wat rustiger aan moest doen, nam de zaak na een poosje over. Wat later verkocht Pa de plek aan Wout Bruin, die hier 21 jaar de scepter heeft gezwaaid. Toen Wout er 14 jaar geleden mee stopte, mocht ik het weer van hem overnemen en zo is de cirkel rond. In de tussenliggende tijd heb ik op vier verschillende markten gewerkt en vijf jaar lang een eigen viswinkel in Rijswijk gehad.” Cobie: “Ik was gewoon huisvrouw die voor man, zoon en dochter zorgde. Pas nadat ik Petra heb leren kennen en met haar een relatie ben aangegaan, ben ik ook in de vis gerold. Ook Petra is getrouwd geweest. En ook zij heeft een zoon en dochter. Samen hebben we dus vier kinderen. En inmiddels zijn we ook al oma van zes kleinkinderen. Daar zijn we maar wat trots op.”

Wat is het geheim van jullie succes?
Cobie: “Het menselijke contact naast natuurlijk de goede producten en service. Zo bouw je een heel trouwe klantenkring op met wie je ook een beetje lief en leed deelt. We kennen geen bezorgservice, maar bij een klant, die van de dokter het huis niet uit mag, brengen we met alle liefde een visje thuis.” Petra: “Soms moet je ook een beetje geluk hebben. In de coronatijd mochten wij als leverancier van voedingsmiddelen open blijven. Daardoor kwamen er ook regelmatig nieuwe gezichten langs. En veel daarvan zien we nu nog elke week terugkomen.”

Kregen jullie makkelijk toestemming voor de nieuwe zaak?
Petra: “Al met al heeft het zo’n drie jaar geduurd, voordat alle vergunningen rond waren. Men wilde eerst onze plannen meenemen in het totaalplan voor het Havengebied. Maar dat verdween in de ijskast. Daarna heeft de gemeente ons uitstekend geholpen. We verwachten ook dat in juli als de nodige leidingen moeten worden verlegd en uitgebreid de samenwerking met de uitvoerende diensten soepel zal verlopen.”

Doen jullie nog iets met andere Wassenaarse bedrijven?
Cobie: “We hebben prima contact met enkele horecabedrijven. Zo verzorgden we op 15 en 26 juni haringparty’s bij Bar ’t Ruime Sop bij Jachtwerf Princehaven en Café Rooie Cor aan de Oostdorperweg. En natuurlijk laten we ook graag klanten van andere bedrijven van een ter plekke schoongemaakte haring (verser kan dus niet) genieten. En dat geldt ook voor particulieren, die een groot feest organiseren. Voor wie ons nog niet kent, kom gerust eens langs om kennis te maken met ons en ons assortiment.”

Petra en Cobie Bekking-Toet
De Lekkerbek-king
Stadhoudersplein 1 A
2241 EA  Wassenaar
T 06-55141880 en 06-13897396
E co-peet-bekking@hotmail.com

Bij de foto: Petra (l) en Cobie Bekking in hun viszaak, die op het punt staat volledig vernieuwd te worden. (Foto PR)