Marevisie Duurzaamheidscafé – Twee kerncentrales in NL?

Internet
9 maart 2022 16.30-18.00 uur

Regelmatig organiseert het in Voorschoten en Wassenaar gevestigde Marevisie duurzaamheidscafés. Laagdrempelige informatieve bijeenkomsten via internet. Dit keer over kernenergie.

Krijgen we twee nieuwe kerncentrales in Nederland? In het coalitieakkoord staat dat het kabinet ‘de benodigde stappen’ gaat maken om twee nieuwe kerncentrales te bouwen. Maar wat zijn die benodigde stappen precies? Wat mogen we de komende tijd verwachten? En wat gebeurt er buiten de politiek momenteel op het gebied van kernenergie in Nederland?

De gastspreker die deze vragen gaat beantwoorden is Mathijs Beckers, voorzitter van stichting e-Lise. Stichting e-Lise is een NGO zonder winstoogmerk, die al haar middelen inzet voor het verbeteren van de uitgangspositie voor kernenergie, en de maatschappelijke steun daarvoor, in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering, armoede, luchtvervuiling en waterschaarste.

De host van het Duurzaamheidscafé is dit keer Michiel Hoogmoed, Projectmanager & partner bij MareVisie. Aanmelden doe je bij Fione den Outer (f.denouter@marevisie.nl)