Netwerkevent Ondernemen in 071 op 18 november UPDATE

Internet
18 november 2021 14.00-18.00 uur

Met een programma voor en door ondernemers uit de Leidse regio

Ondernemersdag071 wordt Ondernemen in 071. Onder deze nieuwe naam blijven de ondernemersclubs in de Leidse regio bijeenkomsten aanbieden voor ondernemers. Kennis delen, elkaar inspireren en ontmoeten staan daarbij centraal. Ben je er op donderdagmiddag 18 november bij? Je bent van harte welkom!

Het programma en een handig schema van de sprekers vind je hier

Oorspronkelijk hybride opzet: fysiek én online wordt alleen online

De bedoeling was deze keer een hybride bijeenkomst te houden. Dat wil zeggen dat je zou kunnen kiezen: het event fysiek bijwonen in Trianon Leiden, de oudste bioscoop van de stad, of online meekijken via het digitale platform economie071.live. In verband met corona is inmiddels besloten het evenement alleen online te houden.

Economische update

Om 14.00 uur wordt gestart met een update over de economische ontwikkelingen in de regio in vergelijking met het landelijk economische klimaat. Hoe spelen we hier als 071-regio op in? Gepresenteerd door Yvonne van Delft (voorzitter Economie071 en wethouder in Leiden), Marius Hovius (directeur Coöperatieve Rabobank) en Martijn van Pelt (voorzitter VNO-NCW Rijnland).

Lancering project ‘Digitalisering in het MKB’

Aansluitend vindt de lancering plaats van het Economie071 project Digitalisering in het mkb‘Laat digitalisering voor je werken!’. In een van de deelsessies krijg je vervolgens alle informatie over dit project en hoe je kunt deelnemen.

Deelsessies voor en door ondernemers

Van 14.35 tot 15.15 uur zijn er drie deelsessies:
– ‘Laat digitalisering voor je werken!. Projectleider Dwayne van der Klugt vertelt over de kansen van digitalisering in je bedrijf en hoe je als ondernemer kunt deelnemen aan de kennissessies en voucherregeling. Ondernemer Erwin Haas van Landscape maakt met voorbeelden duidelijk wat er allemaal mogelijk is met data in jouw bedrijf.
– Maak kennis met het ondernemerschap van Unmanned Valley in Katwijk. Theo de Vries, programmamanager van Unmanned Valley, neemt ons mee in de wereld van drones, de praktische toepassingen daarvan en hun zoektocht naar personeel om te kunnen blijven groeien.
– Praktische workshop over de kansen van digitalisering door Landscape. Met name de kansen die je kunt benutten door middel van big data analyse en artificial intelligence (AI) komen aan bod.

Tweede ronde deelsessies

Van 15.35 tot 16.15 uur zijn er opnieuw drie deelsessies:
– Ondernemerschap in de schijnwerpers: jong geleerd, oud gedaan! Een gevestigde ondernemer en een jonge start-up delen hun passie en de route van hun ondernemerschap.
– Toelichting op het project Digitalisering in het mkb: ‘Laat digitalisering voor je werken’.
– Maak kennis met het ondernemerschap van Unmanned Valley.

Keynote over digitale veiligheid

Als afsluiting neemt een gastspreker je om 16.35 uur mee naar de wereld van cybersecurity. Een belangrijk thema voor iedere ondernemer! Binnenkort volgt hierover meer info.

Netwerkborrel online

Om 17.15 uur wordt afgesloten met een netwerkborrel online in de chatroom van economie071.live.

Meld je hier aan!