Vijf vragen aan… Marco Rimmelzwaan | Buro V&G

‘Nieuwe uitdagingen houden je scherp en jong’

Een veelzijdig man kun je hem wel noemen. Bouwbegeleiding bij kleine en grote projecten, technisch beheer van de Herenwegschool en de TheaterHangaar van Soldaat van Oranje De Musical of het maken van brand- en bouwveiligheidsplannen voor projecten door het hele land, behoren tot zijn werkzaamheden. Marco Rimmelzwaan (59) eigenaar van Buro V&G is bovendien nog altijd in voor een nieuwe uitdaging, zoals het verbeteren van de ventilatie in schoolgebouwen.

Stel je eens nader voor
“Ik ben geboren en getogen in Wassenaar en met een dorpsgenote getrouwd. Mijn vrouw werkt bij Juwelier Koelewijn. We hebben twee zoons die inmiddels het huis uit zijn. Ik heb Bouwkunde gestudeerd in Leiden en kon aanvankelijk door de toenmalige crisis geen werk in de bouwsector vinden. In 1989 lukte dat wel en ben ik als projectleider bij Poort & Partners, de voorloper van PBV Architects aan de slag gegaan. In 2001 ben ik 1 dag per week voor mezelf begonnen op het gebied van Bouwveiligheid. De letters V en G (Veiligheid en Gezondheid) in mijn bedrijfsnaam zijn daarvan direct afgeleid. In 2013 ben ik helemaal zelfstandig geworden, maar de band met PBV is altijd blijven bestaan. We huizen in hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw aan de Herenweg en werken nog altijd nauw samen.”

Hoe heb je corona ervaren?
“Ook in coronatijd had ik voldoende werk. Ik heb dus geen beroep op overheidssteun hoeven doen. Bij Soldaat van Oranje was het vanwege de lockdown natuurlijk even minder maar de vraag naar bouwbegeleiding van grote verbouwingen in de particuliere sector was veel groter dan anders. Bij de Herenwegschool werd er in goed overleg met de nieuwe directeur Bob van den Steenhoven extra aandacht gegeven aan het opknappen van de school, mede omdat deze regelmatig gesloten was. Voor het landelijke ventilatieprobleem op scholen ben ik betrokken bij een proefproject van Goflow uit Sassenheim in een van de lokalen van de Herenwegschool. Zij hebben een verticaal ventilatiesysteem ontwikkeld, waarbij zeer schone lucht via de vloer het lokaal in komt en via het plafond wordt afgezogen. Het is het eerste lokaal in heel Nederland met dit systeem en de meetresultaten zijn veelbelovend. Volgens mij dé oplossing voor dit juist in coronatijd aan het licht gekomen probleem.”

Wat doe je naast het werk?
“Zo nu en dan speel ik bij Blauw Zwart nog een onderling potje voetbal. Verder ben ik een fanatiek padel-speler bij De Oude Eik. Padel is momenteel de snelst groeiende sport ter wereld. Ik ben ook drummer bij twee coverbandjes (zowel akoestisch als elektrisch) en ben blij binnenkort weer op te kunnen treden. Wie ons wil boeken kan contact met mij opnemen en een keertje komen luisteren tijdens een oefensessie.”

Hoe kijk je aan tegen de gemeentelijke ontwikkelingen?

“Ik ben blij dat de samenwerking met Voorschoten is beëindigd. Ik hoop dat we nu weer een ambtenarenapparaat krijgen, dat het dorp door en door kent, verstand van zaken heeft en bereid is korte lijnen met ondernemers en burgers te onderhouden om in goed overleg tot oplossingen voor wensen en problemen te komen. Zorgen maak ik me wel over de plannen voor de N44. Versmalling en verlaging van de maximum snelheid is niet de oplossing. Ondernemers moeten voor afspraken buiten Wassenaar vlot het dorp uit en ook weer in kunnen.”

Waarom ben je lid van Ondernemend Wassenaar?
“Het is altijd goed om te weten waar je collega-ondernemers in het dorp mee bezig zijn. En waar mogelijk hen deelgenoot te maken van en te betrekken bij je eigen projecten. Ik hoop weer snel onder het genot van een hapje en een drankje met collega-ondernemers bij te praten.

Buro V&G
Marco Rimmelzwaan
Herenweg 6
2242 ES  Wassenaar
T 06-55715420
I www.burovg.nl
E mail@burovg.nl

Bij de foto: Marco Rimmelzwaan (Buro V&G), hier op zijn werklocatie: “Ik ben altijd in voor nieuwe uitdagingen. Die houden mij jong en scherp.”  (Foto: PR)