Vijf vragen aan… Linda van Paassen | Aerofit Healthclub

‘Meer aandacht voor gezonde leefstijl is hard nodig’

Linda van Paassen (52) is eigenaar van Aerofit Healthclub op Hofcampweg 270. Al bijna 25 jaar een begrip in Wassenaar als het om fitness gaat. Maar het bedrijf is veel meer dan dat en wil werken aan alle aspecten van de gezondheid. Zeker tijdens en na corona geen overbodige luxe. Nog even bevlogen als bij het begin gunt Linda graag een inkijkje in haar onderneming.

Hoe was jullie start?

“In 1996 hebben mijn toenmalige levenspartner Frank Reijn en ik de sportschool van André van Herk gekocht, die hem twee jaar eerder van Stigter had overgenomen. Twaalf jaar geleden zijn Frank en ik uit elkaar gegaan maar zakelijk samen gebleven.  Daar is bijna twee jaar geleden, kort voor corona toesloeg ook een einde aan gekomen. Nu voer ik hier de scepter alleen, maar met een fantastisch team. In november bestaat de club officieel een kwart eeuw. Ik hoop dat we dat uitbundig kunnen vieren.”

Heeft corona er erg ingehakt?

“Dat kun je wel zeggen! Ruim 30% van de leden heeft opgezegd, wat overigens voor de hele branche geldt. Van de ruim 45 mensen die bij mij werken heeft een groot deel ruim 8 maanden deels of helemaal niet kunnen werken. Dat doet wat met je team. Ik ben dus heel erg blij dat we vanaf 19 mei weer -zij het beperkt- open zijn. En heel erg dankbaar jegens alle leden die ons trouw zijn gebleven. Ik hoop dat we snel verder open mogen en allemaal weer aan de slag kunnen. En natuurlijk ook dat alle leden die gestopt zijn snel terug komen en nieuwe leden meebrengen. Voorlopig nog alleen fitnessen al dan niet in de vorm van de milon cirkel met maximaal 30 personen tegelijk en ook alleen via reservering voor 1 tijdslot van 1 uur per dag. Maar wel alle dagen van de week, als je de schade snel wilt inhalen. Met behulp van de speciaal ontwikkelde app is reserveren een fluitje van een cent. De meeste leden zijn daar al helemaal aan gewend.”

Hoe ziet het ideale toekomstplaatje eruit? 

“Ik hoop dat iedereen weer gauw zonder reservering en tijdslot bij ons kan komen sporten. En elkaar weer kan ontmoeten bij een kopje koffie. Het sociale aspect is ook heel belangrijk. Bij Aerofit benaderen we gezondheid holistisch. Dus niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Van spierontwikkeling, conditietraining, afslanken en voeding tot massage, yoga, fysiotherapie, craniosacraal therapie en energetische massage. Wij kunnen ziektekosten helpen voorkomen en beperken en uiteindelijk mensen een gezonder en gelukkiger leven bezorgen. Zeker nu velen -mede door corona- te zwaar zijn en/of met mentale problemen kampen. Wij bieden preventieve gezondheidszorg, iets waar de overheid veel meer aandacht voor zou moeten hebben!”

Is er nog een leven naast Aerofit?

“Haha, ja hoor! Ik heb twee dochters van respectievelijk 19 en 16 jaar. Die zorgen natuurlijk voor de nodige reuring thuis. En ik mag graag fietsen in de heuvels van Zuid-Limburg. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik die vaker beklim dan De Klip. Daar zou ik wat meer tijd voor moeten maken”.

Wat doe jij met andere ondernemers in het dorp?

“Ik spar graag met andere ondernemers, bijvoorbeeld met mijn buren op de Hofcampweg. Want veel ondernemersproblemen zijn vaak toch hetzelfde, ongeacht in welke branche je opereert. Daarom ook fijn dat Ondernemend Wassenaar bestaat. Ik moet eerlijk toegeven dat het soms best een beetje steekt dat 90% van de economie nu goed of zelfs beter schijnt te draaien. Het voelt daardoor niet altijd dat we “samen” door deze crisis moeten komen. Maar mijn tijd komt nog wel. Opgeven is nooit een optie. Ik zie de toekomst positief tegemoet. Ik heb het mooiste vak van de wereld: mensen fit, gezond en blij maken!”

Aerofit Healthclub
Linda van Paassen
Hofcampweg 270
2241 KM  Wassenaar
T 070-5119645
I www.aerofit.nl
E info@aerofit.nl

Bij de foto: Linda van Paassen (Aerofit Healthclub): “Sporten versterkt je immuunsysteem, daarom goed dat we weer open zijn!” (Foto PR)