Heb jij al stagiairs in jouw bedrijf?

De regio’s Haaglanden en Holland Rijnland staan in de Top Vijf van regio’s met het grootste tekort aan stageplaatsen. Dat zal op termijn ook een tekort aan voldoende gekwalificeerd personeel betekenen. Hoogste tijd dus om te werken aan het terugdringen van het eerstgenoemde tekort om het laatste (zoveel mogelijk) te voorkomen. Daarom aan jou de vraag of er al stagiairs in je bedrijf aan de slag zijn. Zo niet overweeg dan ernstig om daar nu mee te starten. Indien wel ga dan na of je nog meer stageplekken kunt aanbieden.

In de regio Leiden en Katwijk gaat Cynthia Romijn als ‘stagejager’ aan de slag in het kader van Stagepact071 een samenwerking van onderwijs, gemeenten, ondernemersverenigingen en de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).  Bij haar kun je terecht met al je vragen op dit gebied. Mail daarvoor naar stagejager@economie071.nl.

SBB is de instantie die jouw onderneming als leerbedrijf kan erkennen en waar je leerbanen kunt aanbieden en stagiairs kunt aantrekken. Ga voor informatie en aanmelding naar: https://www.s-bb.nl/bedrijven/erkenning/leerbedrijf-worden. Wil je als al erkend leerbedrijf (weer) een stageplaats aanbieden? Gebruik daarvoor de Mijn s-bb omgeving.

Help mee de jeugd zo goed mogelijk voor te bereiden op een toekomstige baan en je eigen bedrijf ook in de toekomst te verzekeren van uitstekend gekwalificeerd personeel.

Bij de foto: Studenten van mboRijnland lopen stage op de vaccinatielocaties van de GGD. Een win-win situatie. (foto: John Brussel)