Hoe importeer je nu uit het VK

Door Brexit is het Verenigd Koninkrijk (VK) nu een land buiten de EU. Voor zakendoen met het VK gelden andere regels. Ook rondom importeren. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met douaneverplichtingen. Tijdens dit gratis interactieve Live Event vertelt de Kamer van Koophandel je wat er komt kijken bij het importeren van goederen uit het VK.

Voor wie?

Dit Live Event is voor ondernemers die importeren uit het VK, of dit willen gaan doen. Of je nu vrachtwagens vol of slechts een paar dozen met goederen importeert, de regels zijn hetzelfde.

Inhoud Live event

Tijdens het live event ‘Hoe importeer je nu uit het VK?’ bespreken we waar je als ondernemer rekening mee moet houden als je importeert uit het VK. Welke regels zijn er en hoe kun je hier aan voldoen? Een goede voorbereiding en kennis van de regels voorkomt oponthoud aan de grens. Naast de regelgeving gaan we ook in op de praktijk en deelt een ondernemer praktijkvoorbeelden en ervaringen met importeren uit het VK. Tijdens het interactieve Live Event stel je jouw vragen via de chat aan ons panel van deskundigen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • invoerrechten en btw
  • producteisen en productaansprakelijkheid
  • inklaring, procedure en kosten
  • leveringscondities (Incoterms®)
  • verschil tussen import via pakketdienst of beroepsgoederenvervoerder