Nog enkele plaatsen vrij bij ICT Praktijk Academie Leidse regio

In oktober gaat de eerste groep van deelnemers aan de ICT Praktijkacademie Leidse regio van start. De academie biedt een opleiding in de ict via een duaal systeem van vier dagen werken en 1 dag naar school. Zo’n 12 belangstellenden beginnen op 16 september met de oriëntatiefase. In oktober start het werk-leertraject voor een erkend hbo-diploma. Wie zich nog wil aanmelden moet dus snel zijn, maar is van harte welkom. Er is plaats voor 18 personen.

Jan de Laat, initiatiefnemer en rector van de academie is blij met de grote belangstelling: ‘Bedrijven zitten te springen om goed ict-personeel en veel mensen op de arbeidsmarkt zoeken een nieuwe uitdaging of willen doorleren. Beide groepen kunnen bij ons terecht. Onder de deelnemers zitten dan ook mbo-studenten die door willen groeien naar een hbo-functie, maar ook zij-instromers die uit een hele andere hoek komen en helemaal blanco de overstap maken naar de ict-sector.’

Veel kansen in ict-sector

Na de open dag in augustus zijn er individuele gesprekken geweest met de mensen die willen starten. Op 16 september begint de oriëntatiefase om te zien wat het ict-vak inhoudt en wat die groeisector te bieden heeft. Jan de Laat: ‘Ict is ontzettend breed en er is veel vraag naar goed opgeleide mensen. Je kunt in een functie gaan werken als helpdeskmedewerker ict, je kunt de programmeerkant op gaan van apps of webapplicaties en je hebt banen waar je heel specifiek wordt opgeleid. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van systemen of apparaten via software. Er is voor elk wat wils.’

Meld je nog snel aan

Mensen die nog willen deelnemen kunnen zich aanmelden tot en met 15 september. Jan de Laat: ‘Dan is er nog voldoende tijd voor de oriëntatie. Vervolgens begint in oktober de intensieve bootcamp van 8 weken. Daarna volgt een opleidingsperiode van twee (associate-degree) of vier jaar (bachelor-degree: een volledig HBO diploma). Hierbij gaan studenten 1 dag per week naar school op de locatie van mboRijnland Leiden en 4 dagen bij een bedrijf in de regio aan de slag. De opleiding wordt verzorgd door NCOI, de grootste opleider van Nederland.’ Uitgebreide informatie is te vinden op www.ictpraktijkacademie.nl. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden.

Bedrijven uitgenodigd

De academie is altijd op zoek naar bedrijven die een werk-leerplek kunnen bieden. Zo kunnen er lopende het jaar ook nieuwe studenten starten. Bedrijven kunnen contact opnemen via info@ictpraktijkacademie.nl.

De ICT Praktijk Academie wordt in regio Leiden mede mogelijk gemaakt door Economie071, het economisch samenwerkingsverband van ondernemers(verenigingen), onderwijs- en kennisinstellingen en gemeenten in de 071-regio.