Ondernemend Wassenaar en coronavirus

Actuele informatie RIVM & Rijksoverheid

De meest actuele informatie over het coronavirus zelf en de voorzorgsmaatregelen is te vinden op de RIVM-site. Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor informatie over de aanpak van het virus, de laatste updates en de belangrijkste vragen. Veelgestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers en ondernemers kun je hier vinden.  Voor informatie over de op 23 maart aangescherpte maatregelen met forse boetes bij overtredingen kun je hier terecht.

Coronaloket voor ondernemers

VNO-NCW, MKB-Nederland en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een Coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vind je informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur).

Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351.

VNO-NCW

VNO-NCW heeft een uitgebreide pagina inzake het Coronavirus met waardevolle informatie voor ondernemers. Hun pagina wordt geregeld geactualiseerd.

Hoe veilig en gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer
Daarover gaat deze handreiking van VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN, bedoeld voor onder meer werkgevers, managers en personeelsfunctionarissen.

Voorbeeldbrief aan medewerkers
Voor werkgevers die hun medewerkers willen informeren over het coronavirus is dit een voorbeeldbrief (download, word-bestand).

ONL

ONL (Ondernemend Nederland) beschikt ook over een zeer uitgebreide coronapagina met veel tips en informatie en doorlinks naar andere sites. De doorlink naar deze pagina vind je hier. De tot corona hulp app omgebouwde ONL-app kun je gratis downloaden via deze link.

Gemeente Wassenaar

Er heerst veel onduidelijkheid betreft het coronavirus en de impact op ondernemers. De gemeente heeft een nieuwsitem geplaatst waarin veel belangrijke informatie voor ondernemers is samengevat. Dit betreft de werktijdverkorting, zzp’ers en de Besluit bijstandverlening zelfstandigen, het versneld openstellen van de verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling en belastingen. Het geeft een goed overzicht waar de ondernemer naar toe kan voor vragen, welke mogelijkheden er zijn voor de ondernemer en verwijzingen naar de juiste websites voor correcte informatie. Informatie over economische maatregelen voor ondernemers tijdens de coronaviruscrisis in Wassenaar kun je hier vinden. Algemene gemeentelijke informatie over het coronavirus vind je hier. Nog veel meer gemeentelijke informatie kunt u vinden als u op wassenaar.nl de zoekterm coronavirus intikt.