Ondernemend Wassenaar en coronavirus

Actuele informatie RIVM & Rijksoverheid

De meest actuele informatie over het coronavirus zelf en de voorzorgsmaatregelen is te vinden op de RIVM-site. Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor informatie over de aanpak van het virus, de laatste updates en de belangrijkste vragen. Veelgestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers en ondernemers kun je hier vinden. Voor een overzicht van alle nieuwsberichten van het rijk kun je hier terecht. Voor de informatie van de belastingdienst kun je hier doorklikken.

Coronaloket voor ondernemers

VNO-NCW, MKB-Nederland en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een Coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vind je informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur).

Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351.

VNO-NCW en MKB-Nederland

VNO-NCW heeft een uitgebreide pagina inzake het Coronavirus met waardevolle informatie voor ondernemers. Hun pagina wordt geregeld geactualiseerd. MKB-Nederland trekt in veel opzichten samen met VNO-NCW op. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de coronacalculator, waarmee je kunt berekenen hoe coronaregelingen jouw onderneming kunnen helpen. Je vindt die calculator hier.

Hoe veilig en gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer
Daarover gaat deze handreiking van VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN, bedoeld voor onder meer werkgevers, managers en personeelsfunctionarissen.

ONL

ONL (Ondernemend Nederland) heeft een tot corona hulp app omgebouwde ONL-app. Die kun je gratis downloaden via deze link.

Ondernemersklankbord

De Stichting Ondernemerklankbord, bestaande uit oud-ondernemers adviseert normaal tegen zeer geringe kosten maar tijdens de coronacrisis helemaal gratis ondernemers die een bedrijf willen starten of met hun bedrijf in moeilijkheden zijn geraakt. Wil je eens sparren met een onpartijdige deskundige kijk dan verder op hun site.

Gemeente Wassenaar

Informatie over economische maatregelen voor ondernemers tijdens de coronaviruscrisis in Wassenaar kun je hier vinden. Algemene gemeentelijke informatie over het coronavirus vind je hier.

Acute geldnood

De gemeente heeft de uitvoering van haar steunverlening aan ondernemers belegd bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Als je in acute geldnood zit, kun je een voorschot aanvragen via deze link.  Met acute geldnood bedoelt men wel als je geen geld meer op je rekening hebt staan.

Bijeenkomsten 

Wij hebben al onze bijeenkomsten in ieder geval tot en met 1 augustus a.s. afgelast. Vooralsnog betekent dit dat de Algemene Ledenvergadering verplaatst zal worden naar een datum later in het jaar. Hoe de activiteitenagenda er na 1 augustus uit komt te zien moet nog bepaald worden. Kijk daarom regelmatig onder Activiteiten op de startpagina van deze site.

Wil je naar aanleiding van alle informatie met ons overleggen? Neem dan per email contact met ons op. Ons secretariaat is bereikbaar via: secretariaat@ondernemendwassenaar.nl