Ondernemend Wassenaar en coronavirus

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep en dus ook Wassenaar en haar ondernemers. Wij leven mee met iedereen, die fysiek en/of zakelijk getroffen is of wordt. Voor zover ons bekend heeft de ziekte nog geen van onze leden of hun dierbaren bereikt, maar dat kan natuurlijk elk moment veranderen. Wel weten wij nu al dat veel leden zakelijk getroffen zijn. We denken daarbij bijvoorbeeld aan degenen, die werkzaam zijn in de horeca en nu al weten dat zij tenminste tot 6 april hun bedrijf gesloten moeten houden. En aan hen die in de gezondheidssector opereren en nu misschien wel vele overuren moeten maken om aan de vraag te voldoen.

Als ondernemersvereniging willen we er juist nu voor elkaar zijn. Welke vragen er allemaal bij onze leden leven, weten we niet, maar misschien kunnen we hen toch (een beetje) helpen bij het vinden van de antwoorden of hen in contact brengen met iemand die antwoorden weet of weet waar de antwoorden te vinden zijn. Zo is het voor elke ondernemer goed om te weten dat VNO-NCW en MKB-Nederland samen met de Kamer van Koophandel een loket geopend hebben voor ondernemers met vragen: tel. 0800-2117. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur. Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook te bereiken via  www.kvk.nl/coronaloket.

Mocht u bij dat loket niet terecht kunnen, aarzel dan niet vragen of opmerkingen met ons te delen. Ons emailadres is secretariaat@ondernemendwassenaar.nl.

Tot slot heel veel sterkte toegewenst in deze crisistijd.

Peter Römer, voorzitter

Wassenaar, 16 maart 2020

 

Klik hier door naar onze speciale coronaviruspagina met nog meer informatie en links