Van de voorzitter: de zomer zit erop

De strandtenten hebben in september gelukkig alsnog goed gedraaid na een verregende juli. En de gemeente heeft eindelijk door dat het vernieuwen van de meerjarige pachtcontracten de enige manier is om het strand commercieel rendabel en voor bezoekers plezierig te houden. Hopelijk komen de strandtenthouders en de wethouder voor het einde van het jaar tot overeenstemming.

Daarnaast wachten wij als Ondernemend Wassenaar al geruime tijd op het opstarten van een nieuwe economische visie, en in het bijzonder een nieuw vestigingsbeleid voor ondernemers om deze voldoende ruimte te geven, zodat zij daarmee hun dienstverlening in Wassenaar goed kunnen voortzetten. Er zit weinig schot in, al komt een lichtpuntje uit de conceptvisie op de Groene Zone: de geplande verhuizing van Avalex uit dit gebied betekent dat de gemeente concreet naar beschikbare locaties kijkt, waar hopelijk meer economische activiteit kan worden ondergebracht.

Een groot zorgpunt van het bestuur is dat de gemeente te weinig ambtenaren heeft, en degenen die er zijn, zijn vaak ingehuurd en afkomstig van buiten Wassenaar. Het gevolg is dat de voeling van ambtenaren bij hoe Wassenaar in elkaar zit beperkt is. Mede om deze reden proberen we in het periodieke overleg met de wethouder ook onderwerpen aan te kaarten die buiten hun gezichtsveld lijken te vallen.

Denk bijvoorbeeld aan de evenementen in de Oranjeweek. Terwijl de kermis draait en in een feesttent muziek wordt gemaakt, zijn er op een steenworp afstand andere (toegegeven, leuke) evenementen waar bezoekers van de kermis naartoe trekken. De kermis loopt hierdoor omzet mis, terwijl een iets andere spreiding van evenementen over de week waarschijnlijk voor alle partijen beter zou zijn.

Op 8 november is onze ALV, op 12 december een ontbijt met B&W in de Paauw en 18 januari zijn we welkom in het totaal vernieuwde hotel Bijhorst om op het nieuwe jaar te proosten. Zet het alvast in je agenda. De uitnodigingen volgen.

Odette Perik