Ondernemerstheater op 10 mei in De Warenar

Stof tot nadenken aantrekkelijk verpakt

Wat kan een ondernemer leren over de werking van het menselijke brein? En hoe kan hij/zij daar zijn/haar voordeel meedoen bij het leiden van het bedrijf en het zaken doen met leveranciers en klanten? Filosoof/cabaretier Paul Smit gaf op ludieke wijze ruim 100 ondernemers en partners, gemeenteraadsleden, burgemeester Leendert de Lange en wethouder Laurens van Doeveren daartoe heel veel stof tot nadenken op 10 mei in De Warenar. Wat dan ook al direct volop werd gedaan tijdens de aansluitende borrel.

Veel wist men natuurlijk al, maar het was goed het nog eens duidelijk voorgeschoteld te krijgen. Dat we verreweg onze meeste beslissingen in a split second nemen en pas achteraf beredeneren waarom de keus juist was. En dat één beeld vaak meer zegt dan 1.000 woorden. Maar ook dat ons brein heel eenvoudig te manipuleren valt. Iets waar bijvoorbeeld goochelaars veelvuldig gebruik van maken om ons op het verkeerde been te zetten. De aanwezige ondernemers zullen zich naar aanleiding van de voorstelling kunnen gaan afvragen of ze hun stijl van leiding geven niet beter kunnen veranderen, of aanpassingen in hun reclamecampagnes gewenst zijn en of verkooppraatjes niet effectiever kunnen.

De borrel vormde ook een uitstekende gelegenheid voor de aanwezige leden, hun partners en gasten om elkaar te treffen en/of kennis te maken met andere ondernemers in het dorp. Tijdens de contacten werd volop naar onderlinge raakvlakken gezocht. Zo hoorde een ondernemer van een plaatselijk deelauto-initiatief waar een andere ondernemer aan meedoet en konden meerdere ondernemers met andere delen wat een broodfonds voor hun bestaanszekerheid betekent. En omdat veel ondernemers ook op andere wijze maatschappelijk actief zijn, mocht dit keer reclame worden gemaakt voor Beursvloer 2023 op 8 juni, waar ondernemers, stichtingen en verenigingen kijken wat ze voor elkaar met gesloten beurzen kunnen betekenen. Een specialist in drugspreventie en -bestrijding wisselde gegevens met de voorzitter van een sportvereniging uit.

Gezien het succes van de bijeenkomst zijn wij zeker van plan in 2024 opnieuw een dergelijk theater te organiseren. Ondertussen houden we de onderlinge banden warm met andere evenementen op locaties in Wassenaar en omgeving. En werken we nauw met de gemeente samen aan de instandhouding van de plaatselijke bedrijvigheid en verbetering van het ondernemersklimaat. Een opgave waarvoor een grote achterban essentieel is. Bent u ook ondernemer en nog geen lid?. Aanmelden kan hier.

Bij de foto: Zelfs Max Verstappen kwam in vliegende vaart voorbij gestoven tijdens het optreden van filosoof/cabaretier Paul Smit, dat wij op 10 mei in De Warenar organiseerden (Foto: PR)