Vijf vragen aan… Paul Hofman | VisieFit en VisieCare

‘Samenwerking in Wassenaarse zorg mag best intensiever’

Hij mag dan al 67 zijn en AOW ontvangen, toch denkt hij nog lang niet aan stoppen: Paul Hofman eigenaar van VisieFit en VisieCare op respectievelijk Kerkstraat 41 B en 45. Al bijna 40 jaar voor eigen rekening en risico bezig met mensen gezond maken en houden. Hoog tijd om zijn visie op allerlei zaken in het dorp en dan vooral zijn eigen werkterrein te vernemen.

Twee verschillende bedrijven?
‘Jazeker. Via VisieFit bied ik diverse soorten therapieën aan voor allerhande klachten aan particulieren en bedrijven. Daarnaast kun je er ook terecht voor fitness. Veel mensen die als patiënt voor een therapie binnen komen, blijven cliënt maar dan om te fitnessen om gezond te blijven. VisieCare Arbo & HR speelt in op vragen van bedrijven op het gebied van verzuim, preventie, keuringen en Human Resource Management. Dit bedrijf heeft ook een vestiging in IJmuiden.’

Nog wensen op je vakgebied?
‘Welzijn en gezondheid is een uitgebreid terrein. En in Wassenaar houden zich hiermee veel meer mensen professioneel bezig dan je op het eerste gezicht zou denken. Ondanks dat ik toch heel goed ben ingevoerd in het wereldje, mis ik het overzicht. Ik zou het best fijn vinden als Ondernemend Wassenaar alle werkers in deze sectoren in het dorp bij elkaar zou brengen, zodat mijn vijf medewerkers en ik patiënten en cliënten in voorkomende gevallen op de aanwezigheid van andere zorgaanbieders in het dorp kunnen wijzen, die mogelijk een oplossing voor andersoortige problemen kunnen bieden, dan die wij behandelen. Mensen vertellen ons namelijk best wel eens iets, waarvoor wijzelf niet direct een oplossing in huis hebben.’

Hoe kijk je aan tegen de huidige ontwikkelingen in Wassenaar?
‘Ik verbaas me hogelijk over sommige ontwikkelingen in het dorp. Als ik kijk naar de restauraties van het raadhuis en de molen denk ik dat kon en kan efficiënter. De gemeente zou een voorbeeld moeten nemen aan de manier waarop succesvolle bedrijven worden geleid. Het ‘on hold’ zetten van het centrumplan is wel een heel triest voorbeeld van hoe het niet moet. Alle tijd, energie en kosten die daarin ook door ondernemers zijn gestoken, worden met één pennenstreek door B&W en gemeenteraad teniet gedaan. In mijn eigen buurt mag weleens kritisch naar het parkeren in smalle straatjes als de Molenweg en de daarmee gepaard gaande onveilige verkeerssituaties worden gekeken. Meer Boa toezicht is ook geen overbodige luxe. De verrommeling neemt op verschillende plaatsen nog altijd toe. Hoog tijd om daar paal en perk aan te stellen in ons mooie dorp.’

En als je ooit toch eens gaat stoppen?
‘Daar ben ik over aan het nadenken. Voortzetting van het bedrijf door één van mijn kinderen zit er niet in. Zij zijn iets anders gaan doen. Ik wil mijn opvolgers of het nu werknemers zijn die het bedrijf overnemen of een externe partij, in elk geval niet in de weg staan. Dus de kans bestaat dat ik dan ook verhuis van mijn woning boven de zaak naar elders in het dorp. Want hoewel hier niet geboren, ben ik in de 65 jaar dat ik hier nu woon, wel helemaal een Wassenaarder geworden.’

Waar ben je het trotst op?
‘De hoge klanttevredenheid. Op basis van 120 beoordelingen ontvingen we bij VisieFit over het laatste jaar een 9,2 van Qualiview. Dat geeft ook aan dat ik samen met mijn team goed met de tijd ben meegegaan en nog steeds meega. Van klanten die vroeger volledig op jouw opinie afgingen tot mensen tegenwoordig die op internet al heel veel over hun probleem hebben uitgezocht en de discussie met je aangaan. We zijn nog altijd van grote toegevoegde waarde.’

VisieFit en VisieCare
Paul Hofman
Kerkstraat 41 B en 45
2242 HC  Wassenaar
I www.visiefit.nl en www.visiecare.nl
T 070-5112900 en 085-0476050
E info@visiefit.nl en info@visiecare.nl

Bij de foto: Paul Hofman van VisieFit en VisieCare vindt dat de samenwerking in Zorg & Welzijn in Wassenaar intensiever mag worden (Foto: PR)