Van de voorzitter: Komend najaar

De zomervakantie is voorbij, we hebben nog ruim vier maanden tot 2023 start. Ik hoop dat iedereen inmiddels het juk van corona heeft afgeschud. Dat wil zeggen: niet is blijven hangen in niets mogen organiseren, maar ook nog alert is op het virus dat nog altijd vervelende gevolgen kan hebben.

In juni hielden wij een zeer succesvol evenement in de Warenar. Het verslag daarover kun je lezen in het artikel ‘Ondernemersavond in De Warenar: leerzaam en gezellig’ op onze site. Dit smaakt uiteraard naar meer. Voor november staat een algemene vergadering gepland bij ons lid Crooked Spider, onze bijzondere lokale brouwerij op bedrijventerrein Maaldrift, en we hopen binnenkort ook een meeting met de recent benoemde wethouders te organiseren om te praten over de gemeenteplannen en wat die betekenen voor de ondernemers in ons dorp. De uitnodigingen volgen zo spoedig mogelijk.

De laatste tijd is duidelijk geworden dat de gemeente op onderdelen niet de betrouwbare partij is gebleken waar we op hoopten. Het centrumplan, dat na jaren zorgvuldige planning in 2021 werd goedgekeurd, is nu on hold gezet vanwege hogere kosten. We begrijpen dat hogere kosten een probleem vormen, maar de inflatie maakt, dat elk ander plan in de toekomst nog veel duurder uitpakt. Er is gewoon geen andere of “goedkopere” oplossing om ons winkelcentrum aantrekkelijker te maken en te houden.

Een ander probleem van deze tijd is dat bijna alle ondernemers grote moeite hebben om aan nieuwe medewerkers te komen. In totaal zijn er nu ruim 10.500 mensen werkzaam in ons dorp. We weten echter ook dat er mensen in onze gemeente zijn die graag aan de slag willen, maar nog altijd aan de kant staan. Ik hoop dat je een aantal van die mensen een kans wilt geven. Informeer bij het werkgeversservicepunt (088-3920200) naar werkzoekenden en subsidies voor indienstnemingen en/of bij Berty Koemans van de gemeente (email: bkoemans@wassenaar.nl) als je een Oekraïense vluchteling aan werk kunt helpen, zodat jouw tekort aan personeel én de behoefte aan betaald werk van anderen een match kunnen vinden. Want laten we wel zijn: we hebben elkaar nodig.

Ondanks het feit dat niet alles loopt, zoals wij graag zouden willen, wens ik iedereen een succesvol najaar, met voldoende personeel en volop activiteiten in en om het dorp.

Groeten,

Odette Perik