Vijf vragen aan… Roland en Michel | De Reclamewinkel

‘In Den Haag gevestigd maar ook voor Wassenaar werkzaam’

Twee import-Wassenaarders: Roland Meijer (62) en Michel Boger (54), die 15 respectievelijk 6 jaar in het dorp wonen en nooit meer weg willen. Met hun zaak officieel gevestigd in Den Haag en toch lid van Ondernemend Wassenaar. Genoeg reden om bij hen langs te gaan om erachter te komen wat hen aan elkaar en onze gemeenschap bindt en wat zij voor met name andere ondernemers kunnen betekenen.

Wat doen jullie precies?
Roland: “Wij leveren reclamediensten in de meest uitgebreide zin. Van complete huisstijlen tot heel specifieke zaken als een advertentie opmaken en het ontwikkelen en onderhouden van websites tot het beletteren van auto’s en ramen. De uitstraling van bedrijfsuitingen klopt lang niet altijd. Wij kunnen daar desgewenst heel vrijblijvend naar kijken en aanbevelingen voor doen.” Michel: “We gaan net zo ver als de klant wenst. We kunnen hem of haar volledig ontzorgen of een heel specifieke opdracht uitvoeren. Altijd passend binnen het beschikbare budget. We zijn voornamelijk toegespitst op het midden- en kleinbedrijf.”

Hoe ziet jullie geschiedenis eruit?
Roland: “Ik ben in 2010 met het bedrijf begonnen, nadat ik eerder een textieldrukkerij had en daarna ook nog een paar jaar voor een baas heb gewerkt. Als textieldrukker werkte ik voor wereldmerken, maar dat bevredigde niet helemaal en voor een ander werken paste ook niet.” Michel: “Ik ben in 2014 Rolands compagnon geworden, nadat ik als ZZP’er al regelmatig werk voor hem verrichtte. Rolands helaas in datzelfde jaar overleden vrouw zag een partnerschap tussen ons wel zitten. We vullen elkaar dan ook mooi aan. Roland als vormgever en ik als webdesigner bijvoorbeeld. En hij als de orderportefeuillevuller en ik die ervoor zorg dat die niet overstroomt.”

Waarom zijn jullie zo verknocht aan Wassenaar?
Roland: “De sociale cohesie is in Wassenaar en zeker in de buurt waar ik woon heel sterk. Als ik zie hoe mijn buren en dan vooral hun kinderen, die overal uit de wereld afkomstig zijn, met elkaar omgaan, blijf ik hoopvol over de toekomst. Ik heb vijf maanden een Oekraïense moeder en kind in huis gehad (ze zijn inmiddels terug), die ook heel gastvrij door de buurt werden ontvangen.” Michel: “Mijn vriendin en ik wonen in de buurt van de haven, waar alle noodzakelijke voorzieningen zich op loopafstand bevinden. Oorspronkelijk woonachtig in Scheveningen bij een 24/7 geopend benzinestation ben ik de stuk rustigere omgeving heel erg gaan waarderen.”

Valt er dan niets aan te merken op ons dorp?
Roland: “Zeker wel! De staat van het openbare groen en water is soms bedroevend. Om mijn hond in de buurt te kunnen uitlaten, ben ik zelf maar een verwilderd pad gaan fatsoeneren. En dan moet ik ook nog € 250 hondenbelasting betalen!” Michel: “Plannen maken is de gemeente erg goed in, maar uitvoeren ho maar. Kijk maar wat er is gebeurd met de plannen voor het havengebied en nu weer met het beeldkwaliteitsplan voor het centrum. Tienduizenden euro’s uitgeven aan rapporten en er vervolgens niks meer mee doen. Gemeenteraad, B&W en ambtenarenkorps mogen weleens wat daadkrachtiger worden. Dat zou Wassenaar nog fijner maken.”

Waarom dan toch officieel gevestigd in Den Haag?
Roland: “Onze klanten komen uit de hele regio. En hier in De Rode Olifant vonden we alle faciliteiten, die we nodig hebben om onze opdrachtgevers op een representatieve wijze te kunnen ontvangen. Bovendien nog heel betaalbaar ook, in tegenstelling tot het adres waar we tot vijf maanden geleden zaten.” Michel: “Onze laptops zijn onze belangrijkste productiemiddelen. Daarmee kunnen we ook thuis en buiten kantoortijden veel doen. Dus we zijn zeker ook in Wassenaar aan het werk. Maar een pand als dit, waar meer dan 1.000 mensen werken, is ook een inspiratiebron, waardoor je gemakkelijker alle ontwikkelingen bijhoudt. En dat is wel nodig ook, want die gaan razendsnel en wij willen nog jaren doorgaan.”

Roland Meijer en Michel Boger
De Reclamewinkel
Zuid Hollandlaan 7
2596 AL  Den Haag
I www.de-reclamewinkel.nl
T 070-3352928/06-22215164
E roland@de-reclamewinkel.nl

Bij de foto: Michel Boger (l) en Roland Meijer van De Reclamewinkel helpen Wassenaarse ondernemers graag aan een passende huisstijl en succesvolle publicitaire uitingen (Foto: PR)