Laatste kans voor bezoek RijnlandRoute op woensdag 11 mei

Informatiecentrum RijnlandRoute Rietpolderweg 19, 2323 LL Leiden
11-5-2022 16.00-19.00 uur

Op woensdag 11 mei willen we samen met Ondernemersvereniging Voorschoten om 16 uur voor de derde en laatste keer op bezoek gaan bij het informatiecentrum van de RijnlandRoute om ook degenen, die de eerste twee keren naast het net visten, toch in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van alle ins en outs van dit gigantische infrastructurele project dat grote gevolgen heeft voor het verkeer in Voorschoten en Wassenaar en wijde omgeving. Leden kunnen zichzelf, hun partner en/of introducé (een ondernemer, die nog geen lid is) eenvoudig aanmelden op de site van Ondernemersvereniging Voorschoten. Lees voor het programma het verslag hieronder.

Bezoek 12 april

Hoe nodig de RijnlandRoute is, bleek wel tijdens ons tweede bezoek met net als in 2019 zo’n 60 deelnemers, op dinsdag 12 april. Bezoekers per auto uit Wassenaar deden er soms meer dan een uur over om de luttele 12 kilometer te overbruggen. En Voorschotenaren, die liever de auto dan de fiets namen en dus ruim 7 in plaats van 2,5 km moesten afleggen, waren al gauw zo’n drie kwartier onderweg. We kunnen dus iedereen, zowel uit Wassenaar als Voorschoten voor de volgende keer aanraden de fiets te pakken, als je er snel, geriefelijk en op tijd wilt komen.

Na de hierdoor wat uitgelopen ontvangst werden de bezoekers in twee groepen gesplitst, die op twee plekken in het gebouw visueel heel aantrekkelijke presentaties kregen aangeboden, waardoor men goed kon zien, wat er allemaal veranderd is en wat er nog meer staat te gebeuren. Indrukwekkend was bijvoorbeeld de informatie over de inventieve vernieuwende manier, waarop de Tjalmaweg bij Valkenburg wordt aangelegd. Men werd er ook op geattendeerd, dat daar ook regelmatig rondleidingen worden gegeven. Informatie daarover en over de verdere voortgang van het project is te vinden op www.rijnlandroute.nl. Vanaf het uitkijkpunt naast het gebouw kon men ook goed zien hoe de tunnel in- en uitgangen eruit zien (de tunnels zelf betreden was nog niet mogelijk) en hoe de aansluiting op de A4 wordt. Over het deelproject Europaweg-Lammenschansplein vooral voor de Voorschotenaren minder positief nieuws. Dat is nog steeds niet aanbesteed. En met de sterk stijgende prijzen in het achterhoofd geeft dat steeds meer reden tot zorg. Als de huidige planning wordt gehaald, kan verwacht worden dat medio 2023 eindelijk de eerste schop daarvoor de grond ingaat. Hopelijk is de tunnel zelf dan al wel open, zodat in elk geval de Wassenaarders veel sneller ten oosten van Leiden kunnen komen.

Het bezoek werd afgerond met soep met broodjes. Maar omdat niet iedereen meeat, bleef er wel veel over. Daarvan konden de werklui de volgende ochtend meeprofiteren.

Net als bij beide vorige bezoeken is het maximale aantal deelnemers 60. En deze keer geldt echt: vol = vol. De reservelijst die we eventueel nog moeten aanleggen, zal alleen worden gebruikt als er later afvallers zijn. Leden raden wij daarom aan zich direct aan te melden.

MELD JE HIER AAN!