Vijf vragen aan… Jan Willem van Reeuwijk | Camping Duinhorst

‘Schoon en netjes is onze beste reclame’

Boerenzoon en mensen-mens. Dat is Jan-Willem van Reeuwijk (45), die inmiddels al weer meer dan 23 jaar Camping Duinhorst aan de Buurtweg beheert. Eerst samen met zijn vader en inmiddels ook al weer zo’n 16 jaar met Pieter Verdegaal. Zijn eerste kindje vindt hijzelf. Naast z’n drie echte kinderen (11, 9 en 7) die er zonder zijn vrouw Patricia natuurlijk niet waren gekomen. Iemand die ook meewerkt in het bedrijf net als enkele andere trouwe krachten, die ervoor zorgen dat het binnen en buiten op het 11 hectare grote terrein er altijd spic en span uitziet.

Wie en wat ben je?
“Mijn vader was boer en loonwerker in de Haarlemmermeer. Niet iets wat ik ook wilde worden. Dus koos ik een toeristische opleiding. Een goede vriend van Pa bestierde deze camping. In 1999 stopte hij en kon ik de camping overnemen. Gelukkig had ik, broekie van 21, in het begin veel steun aan Pa. Zoals nu ook aan Pieter, want een camping beheerst je hele leven. Zeker als het hoogzomer of een stralend weekend in het voor- of naseizoen is, wanneer meer dan 1.200 gasten tegelijk je terrein bevolken. Dan mag je burgemeester, wijkagent, tuinman en schoonmaker tegelijk zijn. Strikte regels en goede handhaving zorgen ervoor dat ook dan alles op rolletjes loopt en dat iedereen het bij ons naar zijn of haar zin heeft.”

Dus een privéleven is er niet?
“Toch wel en dan met name in de periode oktober tot en met maart als de camping gesloten is en de werkzaamheden zich vooral beperken tot onderhoud en vernieuwing. Dan kan ik meer aandacht aan het gezin besteden, volleyballen bij WVV en kinderen trainen bij Graaf Willem. Maar van april tot en met september ben ik hier zes lange dagen per week aan de slag. Overigens met heel veel plezier.”

Wat valt er allemaal bij jou te doen?
“Een camping is eigenlijk een klein dorp. En net als in een dorp moet je zorgen dat alles werkt en blijft werken. Dus bijvoorbeeld  direct kapotte straatverlichting repareren en zorgen dat je zwemwater (uitsluitend voor eigen gasten) van 1 mei tot 1 september schoon en op temperatuur is. Zo duurzaam mogelijk natuurlijk dus zie je bij ons zonnepanelen, warmtepompen en steeds meer ledverlichting. Ook moeten vanzelfsprekend het bevolkingsregister worden bijgehouden en de belastingen geïnd. We noemen het alleen anders.”

Waar komen je gasten en leveranciers vandaan?
“Veel eigenaren van de 200 stacaravans komen uit Den Haag. Ook Nederlanders van verder weg, Duitsers en Belgen weten ons goed te vinden. We hebben ook plek voor 120 toercaravans en 100 tenten en beschikken over 2 trekkershutten. Wij zitten op een ideale plek vlakbij bos, duin en strand en prachtige steden. Onze leveranciers zoeken wij graag dicht bij huis, zoals Van der Holst, die ons helpt bij grote grondverzetklussen en Bos Tuingereedschappen, die ervoor zorgt dat onder meer onze grasmaaiers goed blijven werken. In de twee coronajaren hebben we op een lager pitje doorgedraaid. De renovatie van het sanitair hebben we mede daarom een jaar uitgesteld. Die komt voor 1 april klaar. Aan de 1,5 meter wilden wij niet tornen. Voor zover wij weten, is ook niemand op ons terrein besmet geraakt. De veiligheid en gezondheid van onze gasten stond en staat altijd voorop.”

En hoe zie je de toekomst voor je?
“Ik ga graag nog zeker twintig jaar op ongeveer dezelfde voet en dezelfde plaats verder. Dus ik hoef niet zo nodig groter te worden en uit te breiden. We hebben een prachtig product waaraan altijd behoefte blijft bestaan. Ik hoop ook dat mijn buurman Renbaan Duindigt erin slaagt de weg naar boven terug te vinden. Dan kan het landelijke karakter van deze unieke plek gehandhaafd blijven en houden we hier een mooie groene long in de overvolle Randstad.”

Jan-Willem van Reeuwijk
Camping Duinhorst
Buurtweg 135
2244 BH  Wassenaar
070-3242270
info@duinhorst.nl
www.duinhorst.nl

Foto: Beheerder Jan Willem van Reeuwijk van Camping Duinhorst zorgt er ook in het vroege voorjaar voor dat alles er tiptop uitziet (Foto PR)