Landelijke Startersdag voor beginnend ondernemers op 18 februari

Elk jaar organiseert men in regio Leiden een Startersdag071 voor mensen die nadenken over het starten van een eigen bedrijf of die net zijn gestart. Via een informatiemarkt, korte kennissessies en workshops kun je kennis opdoen en je vragen stellen aan professionals. Vorig jaar werd in december de dag online georganiseerd vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Nadeel daarvan is dat het wat afstandelijker is, maar voordeel is dat je vanuit je luie stoel kunt deelnemen. Dit leverde ook dit keer weer nieuwe aanmeldingen op. Vanwege deze interesse wordt de dag daarom nog een keer herhaald. Nu op landelijke schaal, digitaal en weer met de nodige interessante sprekers. Kijk je mee op donderdag 18 februari? Meld je gratis aan.

Online op 18 februari

Op donderdag 18 februari begint de online Startersdag om 19.00 uur met een plenaire opening. Daarna volgen webinars en ronde tafelgesprekken. Het programma, met genoeg keuze voor iedereen, duurt tot 21.30 uur.  De komende tijd wordt het programma nog verder aangevuld, dus houdt de website van Startersdagen.com in de gaten. Wil je niets missen? Meld je dan alvast aan. De tickets zijn gratis!

Ronde tafelsessies

Tijdens de ronde tafelsessies kun jij als bezoeker al je vragen stellen aan de kennispartners. Je kan in de door jou gekozen meeting inloggen en vervolgens luisteren naar de vragen van andere deelnemers of zelf je vragen stellen. Je kunt meerdere sessies bezoeken. Deze werkwijze vervangt de informatiemarkt van een fysieke bijeenkomst.

Webinars

Diverse kennispartners geven ook interessante webinars over verschillende thema’s die je als ondernemer op je pad vindt. Tijdens zo’n kennissessie ga je in drie kwartier de diepte in over een bepaald onderwerp. Kies jouw favoriete sessie op tijd en garandeer jezelf van een plekje.

Thema’s die behandeld gaan worden:

 • Een bedrijfsnaam kiezen
 • Alles over het btw-identificatienummer
 • Starten als zzp’er: 7 belangrijke stappen
 • Bepaal je uurtarief
 • Bedrijf starten: wat moet je regelen?
 • Starten als ZZPer in crisistijd, hoe doe je dat succesvol?
 • Rechtsvorm kiezen
 • Tegen welke belastingen loop je aan
 • Welke verzekeringen passen het beste bij jou
 • Boekhouding en administratie het openen van een zakelijke rekening
 • Het vinden en binden van klanten
 • Online marketing, hoe pak je dat aan?