B&W steken detaillisten hart onder de riem

U heeft het allemaal gezien en gehoord, maandagavond kondigde de minister-president een strenge lockdown aan. Veel winkeliers moeten hun deuren voorlopig gesloten houden. Dat is meer dan vervelend, maar wel noodzakelijk. In dit soort barre tijden is het belangrijk om er voor elkaar te zijn en staat de gemeente, als daar behoefte aan is, voor u klaar. Nu en ook in het komende jaar, waarin er dankzij de komst van een vaccin, zicht is op een beter perspectief.

Strenge lockdown: detailhandel gesloten
De detailhandel is zeker tot 19 januari gesloten. Alleen winkels die gericht zijn op eerste levensbehoeften mogen open blijven. Op de website van de rijksoverheid vindt u actuele informatie. Tegelijkertijd werken wij continue aan verdere verduidelijking. Ook de gemeente heeft
niet in alle gevallen direct een antwoord paraat.

Steunpakket
De rijksoverheid helpt kleine en grote (zelfstandig) ondernemers met een steun- en herstelpakket. Het pakket bevat tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Houd hiervoor de websites van de gemeente en de rijksoverheid in de gaten. U kunt ook contact opnemen met het Zelfstandigenloket van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) via 070 – 5112226 info@smowassenaar.nl of met het landelijke ondernemersklankbord.

Contactgegevens en bereikbaarheid tijdens de kerstvakantie
We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Houd de websites in de gaten voor de meest gestelde vragen of neem contact op met de bedrijfscontactfunctionaris Inez van Verseveld via ivverseveld@wodv.nl of 06 – 3831 7537. Tijdens de kerstvakantie kan het iets langer duren
voordat zij reageert. Heeft u tijdens de vakantieperiode een vraag die niet kan wachten? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum via 14 070 of gemeente@wassenaar.nl.

Tot slot
Velen van u gaan een moeilijke tijd tegemoet. Anderen zullen juist overuren draaien. Maar voor u allemaal zullen de kerst- en oudjaarvieringen anders zijn dan andere jaren. Ondanks alles wensen wij u fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar.

Met vriendelijke groet,
het college van burgemeester en wethouders,

was getekend: drs. H.I.P. Oppatja, gemeentesecretaris en drs. L.A. de Lange, burgemeester

Bijlagen:
Nederland in lockdown
Winkelen en boodschappen doen