Cybercriminaliteit kent ontelbaar veel vormen

Één ding werd wel heel duidelijk tijdens de virtuele bijeenkomst op dinsdagavond 29 september met 16 personen: cybercriminaliteit kent ontelbaar veel vormen. En er komen er ook steeds meer bij. Je erin verdiepen en tegen wapenen is broodnodig, aangezien de schade enorm kan zijn en zelfs tot je faillissement kan leiden. De deelnemers kregen veel tips van inleider Luc Pluimakers van NFIR (Nederlands Forensisch Incident Response). Voor hen en degenen, die de bijeenkomst hebben gemist, hierbij het videoverslag van een eerdere avond (de onze is niet opgenomen), de videoreeks van NFIR en Platform Veilig Ondernemen (PVO) met onderwerpen als ‘Twee staps autenticatie instellen’  en ‘Hoe criminaliteit digitaal wordt’ en de ‘Phishing klapper’, die laat zien hoe je phishing mails kunt herkennen.

Het videoverslag vind je hier.

De videoreeks van NFIR en PVO vind je hier.

De Phishing klapper vind je hier.

De presentatiesheets vind je hier.