Extra coronamaatregelen centrum Wassenaar

De gemeente neemt extra coronamaatregelen voor het centrum. Op 29 juli verscheen hierover een advertentie in De Wassenaarse Krant. Met name voor de ondernemers in het hart van het dorp belangrijk. De inhoud van de advertentie:

Gemeente neemt extra 1,5 meter maatregelen in centrum

De gemeente Wassenaar heeft samen met een deskundige in ‘crowd control en eventmanagement’ het centrum van Wassenaar onder de loep genomen. Conclusie is: Het centrum kan drukte van bezoekers aan, mits iedereen zich houdt aan de 1,5 meter afstand en de geldende regels op straat, in de winkels en horeca. Wees welkom in ons gezellige centrum, maar probeer piekmomenten te vermijden. Is het even te druk? Ga naar huis en kom op een later tijdstip terug.

Burgemeester Leendert de Lange: ‘Ik wil nogmaals een oproep doen dat u zich houdt aan de geldende regels. Blijf bij ziekte thuis, was veel uw handen en schroom niet om u bij klachten te laten testen. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken; houd altijd 1,5 meter afstand, volg de regels op die bij winkels en horeca gelden, vermijd drukke plekken en spreek elkaar vriendelijk aan op fout gedrag. Iedereen moet echt zijn verantwoordelijkheid hierin nemen. Dat doen wij als gemeente, dat doen de ondernemers in en rond hun winkels en dat vragen we ook aan alle bezoekers en bewoners van ons dorp.

We nemen als gemeente extra maatregelen in het centrum om ook op drukke momenten het centrum open te kunnen houden. Er zijn onder andere extra fietsparkeerplekken gemaakt aan de rand van het centrum, er is extra bebording geplaatst en er zijn geheugensteuntjes op straat aangebracht’.

Tot slot: Houdt u aan de regels in de winkels en vermijd drukke plekken

In de winkels en de horecagelegenheden gelden regels. Ondernemers doen hun uiterste best om zo voor iedereen genoeg ruimte te creëren. Houd u ook aan deze regels.

Ook toeristen krijgen bij hun incheck de in Nederland geldende regels uitgereikt (in het Engels en Duits). Het gaan naar de supermarkt is geen groepsactiviteit, dus doe je boodschappen met maximaal 2 personen. Is het erg druk in een winkel, kom dan op een later moment terug. Ontstaat er een wachtrij voor een winkel? Vorm de rij dan langs de gevel of etalage van die winkel en niet midden in de straat.

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we een heerlijke zomer kunnen hebben en kunnen genieten van al het moois dat Wassenaar te bieden heeft.