Speciale editie Klimaattafel op 26 november 2019

Gemeente Wassenaar is verheugd op 26 november Klimaatgezant en spreker Marcel Beukeboom te mogen verwelkomen tijdens een speciale editie van de Klimaattafel.

Marcel Beukeboom woont in Wassenaar en is sinds november 2016 Klimaatgezant voor het Koninkrijk der Nederlanden. Als thematisch ambassadeur vertegenwoordigt hij het Koninkrijk wanneer er internationaal over klimaat gesproken wordt. In Nederland is hij het boegbeeld van het Nederlandse klimaatbeleid en betrokken bij de uitvoering hiervan.

In de energietransitie verschuiven we ons energieverbruik op basis van fossiele brandstoffen, zoals gas en olie, naar een basis van duurzame hernieuwbare bronnen, zoals energie uit zon en wind. We staan hierin niet alleen. Globaal, Europees, landelijk en regionaal worden maatregelen getroffen om de energietransitie te laten slagen. Tijdens deze speciale editie van de Klimaattafel neemt Marcel u mee naar de eerstvolgende VN-klimaattop en de mondiale afspraken die vertaald kunnen worden naar lokale acties.

Het programma

18.30 uur Inloop
19.00 uur Welkom en opening door wethouder Lia de Ridder
19.15 uur Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid, stand van zaken diverse initiatieven
19.30 uur Klimaatgezant en spreker Marcel Beukeboom
20.00 uur Pauze, onder het genot van een hapje en een drankje netwerken
20.20 uur Interactieve vragenronde met Marcel Beukeboom
20.40 uur Afsluiting en netwerken
21.00 uur Einde

Bent u erbij op 26 november?

U wordt van harte uitgenodigd om dit bijzondere evenement op dinsdag 26 november vanaf 18.30 uur bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats op de locatie van Auberge de Kievit, Stoeplaan 27 in Wassenaar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar klimaattafel@wassenaar.nl. Dit met het oog op het aantal stoelen en de hapjes en drankjes. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar klimaattafel@wassenaar.nl.