Veel ondernemers op 8 mei vorstelijk bijeen bij Beachclub Bait

Woensdag 8 mei organiseerde de marketingorganisatie Wassenaar –Voorschoten, Vorstelijk Genieten, een bijeenkomst voor alle ondernemers en betrokkenen vanuit de gemeenten Voorschoten en Wassenaar. Er waren vele ondernemers, maar ook wethouders, betrokken ambtenaren en andere belangstellenden en er ontstonden dan ook boeiende gesprekken. Een zeer geslaagde bijeenkomst, die zeker herhaald zal worden.

Onder de titel: “Vorstelijk bijeen” heette Ralf Meppelder, directeur Kasteel Wittenburg, als voorzitter van het bestuur alle aanwezigen van harte welkom. De doelstelling van de Stichting is het bevorderen van toerisme door het promoten en verbinden van de recreatieve en culturele mogelijkheden van dit  gebied. Op die manier krijgt onze regio een belangrijke economische impuls.

Er was een hoge opkomst en de aanwezigen konden kennismaken met de nieuwe gebiedsmarketeer: Maurits von Heijden. Het voornaamste doel van de bijeenkomst was de ondernemers informeren over de gerealiseerde projecten en de plannen voor de toekomst.

Nicole van Lieshout van Noordwijk Marketing legde uit hoe in Noordwijk en Noordwijkerhout de marketing wordt toegepast, waarbij beide plaatsen hun eigen identiteit behouden en elkaar versterken.

Maurits noemde behaalde resultaten, zoals een dynamische website. Paul Lodewick (Grape Fish en ontwerper van de website) en Jasper Suijten (Spore Creation, ontwerper van het logo) lichtten hun inbreng toe. Het logo is unaniem omarmd en de website is echt een visitekaartje geworden (www.vorstelijkvrij.nl)  Zo kunnen Wassenaarse en Voorschotense ondernemers bij voorbeeld een evenement aanmelden, waardoor er een echte evenementenagenda voor Wassenaar – Voorschoten online gaat ontstaan. De look and feel van de website sluit naadloos aan bij het DNA van Voorschoten en Wassenaar, waardoor potentiele toeristen enthousiast worden gemaakt. De film op de website ondersteunt de uitstraling van “Vorstelijk Genieten”.

Begin juni verschijnt de toeristische kaart, waarop te zien is dat er in deze regio veel te doen is. Onlangs is het magazine Stad+ Kust, een co productie met de 071 partners, verspreid onder 200.000 inwoners van de regio. De Duitse toerist wordt via Stadt&Kuste en www.kuesteundkultur.nl uitvoerig geïnformeerd over het gebied.  Tot slot zal een aantal belangrijke influencers met een totaal van meer dan een miljoen volgers op Instagram hun volgers informeren over de toeristische mogelijkheden van Wassenaar – Voorschoten.

Plannen voor de toekomst zijn er volop. Maurits zal als gebiedsmarketeer de komende tijd langs vele spelers in het gebied gaan en ideeën opdoen. Het bestaande marketingplan zal worden geupdate en de samenwerking met Leiden marketing en andere spelers wordt nog meer opgezocht. Er zullen diverse werkgroepen worden opgericht, de site zal worden doorontwikkeld, er zijn “belevingsroutes” in de maak (Leidse Ommelanden/duin-zeeroute (Wassenaar, Leiden, Katwijk) en Leidse Ommelanden/Zilverroute (Voorschoten, Leiden). In september heeft de Stichting een stand op de 50+ beurs en uiteraard wordt er hard gewerkt aan nog meer zichtbaarheid in de regio en bekendheid op social media.

Tot slot lichtte Maurits het plan toe van de wedstrijd “Toeristische Regio Ondernemer 2019”. Dit is een wedstrijd waarbij de ondernemer wordt gekozen die de meest positieve impact voor het hele gebied Wassenaar – Voorschoten heeft geleverd.

Alle aanwezigen konden via “geeltjes” hun reacties kwijt. Zij konden reageren op vragen als: wat is jouw “parel” in Wassenaar en/of Voorschoten en waarom?,  of: waar moeten we direct mee stoppen juist mee starten?  Ook daardoor ontstond een mooie interactie met de aanwezigen.

Bij de foto: Ralph Meppelder, voorzitter van Wassenaar-Voorschoten marketing heet de aanwezigen welkom op 8 mei