Najaarslezing duurzaamheid

Nederland gaat los van het aardgas. De klimaatakkoorden vliegen ons om de oren, maar wat betekent dat nu voor u? Benieuwd waarom het zo belangrijk is dat de bestaande bouw in Nederland verduurzaamt? Op 29 oktober is duurzaam ondernemer Suze Gehem de gast van de gemeente Wassenaar tijdens de najaarslezing Duurzaamheid in de Kievietkerk. Suze schetst de uitdaging: Van Klimaatakkoord naar een aardgasvrij Nederland. Maar gaat vooral in op de enorme kansen die er liggen voor het verduurzamen van gebouwen en voor het cultureel erfgoed in het bijzonder. Geen doemdenken aan het adres van Suze. Ze richtte samen met Wubbo Ockels in 2012 de organisatie De Groene Grachten op. U kunt van haar een avond vol inspiratie verwachten. Met verhalen over door haar team gerealiseerde projecten én ideeën om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van de panden waar u woont en werkt. Suze hoopt met u veel in beweging te krijgen binnen (en buiten) onze gemeente. “Laten we met de (historische) gebouwen van Wassenaar en omgeving duurzame koploper van de energietransitie worden!”, aldus Suze.

Biografie Suze Gehem

Suze Gehem is mede-oprichter/directeur van De Groene Grachten en voorzitter van Rooftop Revolution. Ze richtte De Groene Grachten op samen met Wubbo Ockels. Hun missie is: “Als een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het overal!” Haar eerste project was het succesvol verduurzamen van een rij van zes grachtenpanden. Inmiddels werkt haar team aan het verduurzamen van historische panden in het hele land. Waaronder forten, kerken, musea, theaters, boerderijen en woningen. In de afgelopen 6 jaar werden honderden projecten van duurzaam advies of uitvoerbegeleiding voorzien. Zoals het aardgasvrije gebouw van studentenvereniging L.A.N.X. dat inmiddels wordt verwarmd met warmtepompen en de restwarmte van de bierkoeling. Ook werkt ze met haar team aan een gebiedsgerichte studie naar het verduurzamen van de Zaanse Schans. Met Stichting Rooftop Revolution ontketent Suze met tal van partijen een ware dak-revolutie om daarmee nieuwe natuurgebieden terug te brengen in de stad. In 2015 ontving Suze de Duurzame Bouwvrouw Award, in 2016 en 2017 werd ze opgenomen in de Duurzame 100 van Trouw en in 2017 en 2018 staat ze in de ABN AMRO Duurzame 50.

Locatie en programma

Locatie: De Kievietkerk, Oranjelaan 2, Wassenaar Aanvang 19.30 uur, napraten vanaf 21.00 uur

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link bij Gemeente Wassenaar.