Vijf vragen aan… Marc van de Kaa | Huschka Groep BV

‘Passie voor veiligheid en hardlopen’

Zijn gezin (vrouw en twee kinderen) staat op de eerste plaats. Mar niet ver daarachter heeft hij nog twee andere passies: hardlopen en veiligheid. Is Marc van de Kaa (40) op eerstgenoemd gebied ook als vrijwilliger zeer actief, van het laatste heeft hij nu al zo’n 22 jaar geleden zijn werk gemaakt. Door eind 2008 in te stappen in Gloseco, het bedrijf van zijn ouders, dat in oktober is overgenomen door Huschka Groep, waarbinnen hijzelf nu een vooraanstaande rol speelt en zeker de belangen van de Wassenaarse klanten en medewerkers blijft behartigen.

Vanwaar de overname?
‘Mijn ouders zijn beiden op een leeftijd gekomen, dat ze aan stoppen begonnen te denken. Daarnaast is onze branche sterk aan het veranderen. Technologie wordt steeds belangrijker. Om je klanten de beste diensten te kunnen leveren moet je tegenwoordig wel over een videotoezichtcentrale en een meldkamer beschikken. En wij wilden en willen het beste voor onze klanten. Daarom zijn we het gesprek met de regionaal werkende Huschka Groep aangegaan. Onze visies bleken wonderwel overeen te komen. Een videotoezichtcentrale heeft men al en de meldkamer staat in de steigers. Zowel onze klanten als medewerkers varen wel bij de verandering.’

Kun je daar nog wat meer over vertellen?
‘Voor onze acht medewerkers betekent de omslag naar een regionale organisatie die 200 mensen telt, dat zij nieuwe carrièremogelijkheden krijgen en voor onze klanten dat zij verzekerd blijven van de best mogelijke dienstverlening. Zo zijn bijvoorbeeld bij calamiteiten de actieopvolging en aanrijtijden erg kort. In het half jaar dat we nu onder de nieuwe vlag werken, hoor ik gelukkig alleen maar positieve geluiden. Ook van relaties die aanvankelijk gereserveerd waren. En zelf ben ik met veel plezier ook de nieuwe uitdagingen aangegaan.’

Hoe is jullie relatie met de gemeente?
‘Wassenaar heeft als vestigingsplaats van ambassades en hun medewerkers, maar ook als woonplaats van veel belangrijke personen (nationaal en internationaal) altijd al veel aandacht voor veiligheidsissues. De kleur van de gemeenteraad en/of het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarop, voor zover wij dat merken geen enkele invloed. Onze relatie met de gemeente is bijzonder goed. En ik ben ervan overtuigd dat die zo blijft. Want het onderwerp wordt onder invloed van de wereldwijd algemene maatschappelijke verharding alleen maar belangrijker. Goed samenwerken met de autoriteiten en gebruik maken van de nieuwste inzichten en technologieën is nodig om veiligheid te kunnen blijven waarborgen. Ik ben ervan overtuigd dat daarover in het raadhuis en gemeentekantoor niet anders wordt gedacht dan bij ons.’

Vertel eens wat over die andere passie?
‘Een paar keer per week kun je mij bij het Tri-Team van WZK, de leukste hardloopvereniging van Wassenaar, tegenkomen. Ik ben daar trainer, maar loop natuurlijk zelf ook graag menige kilometer. Op schoenen met zo min mogelijk demping. De groep telt zo’n 60 personen, van 18 tot 70 jaar. Hardlopen is een heerlijke hobby, waarbij je het verstand even op nul kunt zetten en je helemaal kunt focussen op de lichamelijke prestatie. En je kunt er bij wijze van spreken vanaf de huisdeur mee beginnen. Een geleidelijke opbouw is wel belangrijk. Wil niet te veel en niet te snel. Daarbij wil ik graag samen met mijn collega’s bij WZK iedereen helpen. Dus kom eens bij ons langs.’

Kunnen jullie ook nog vergroenen?
‘Wij onderzoeken continu de mogelijkheden om te vergroenen. Gelukkig worden de technische systemen steeds energiezuiniger. Gisteren is hier in mijn kantoor door l’Ami in opdracht van het bedrijf, waarbij wij onze kantoorruimte huren, ledverlichting geïnstalleerd. Ons bedrijf maakt al jaren gebruik van enkel 100% elektrische voertuigen. Op de laatste bijeenkomst van Ondernemend Wassenaar werd de essentie van het gebruik van elektrische voertuigen nogmaals onderstreept. Eigenlijk heel logisch, want veiligheid kent veel meer aspecten, dan de bescherming van huis en haard, waar wij erg goed in zijn. Bijvoorbeeld zorgen voor een gezond milieu. En daar dragen we zo ook aan bij.’

Huschka Groep BV
Marc de Kaa
Gebouw ‘De Hofcamp’
Hofcampweg 71-5
2241 KE Wassenaar
T 071-4020401
E m.vdkaa@huschka.nl
W www.huschka.nl

Foto: Marc van de Kaa (Huschka Groep) helpt Wassenaar graag veiliger maken (Foto: PR)