Webinar Blik van de weg

Internet
25 november 2020 19.30-21.00 uur

Op woensdag 25 november organiseert de gemeente Wassenaar een webinar over het verkeer in Wassenaar. Tijdens dit webinar geeft hoogleraar en ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet een verrassende én andere kijk op het verkeer in Wassenaar en word je bijgepraat over het verkeersonderzoek.

Het recht van de snelste

Te Brömmelstroet is medeauteur van het boek ‘Het recht van de snelste’. Hierin gaat hij met schrijfster Thalia Verkade op zoek naar het antwoord op de vraag ‘van wie is de straat?’. Wethouder Klaver (Verkeer) legt uit waarom een andere blik op het verkeer verfrissend werkt voor het onderzoek. “Tot nu toe hebben we vooral gekeken waar het ongewenste verkeer vandaan komt en door wie dit wordt veroorzaakt. Maar moeten we ook niet eens goed naar onszelf kijken? We willen dat Wassenaar een leefbaar dorp is; ook op en rondom de straat. Niet alleen minder auto’s maar ook ander gedrag en een andere inrichting van de straat leveren een leefbaarder en veiliger dorp op. Te Brömmelstroet helpt ons bij die wegomlegging van ons denken.”

Verkeersonderzoek

In 2020 is de gemeente gestart met een verkeersonderzoek naar ongewenst verkeer in Wassenaar. Onderdeel van dit onderzoek is een kentekenonderzoek dat dit najaar plaats zou vinden. Door de coronamaatregelen is een dergelijk onderzoek niet representatief maar dat betekent niet dat het probleem verdwenen is. Tijdens het webinar gaat een panel met wethouder Klaver, Te Brömmelstroet en een verkeersdeskundige in op de laatste ontwikkelingen en wordt een interactieve kaart geïntroduceerd waarop inwoners hun verkeerspunten van zorg kunnen aangeven.

Deelnemen

Iedereen kan deelnemen aan het webinar op woensdag 25 november van 19.30 tot 21.00 uur. De link naar het webinar is beschikbaar op woensdag 25 november op de site van de gemeente. Wij raden de Wassenaarse ondernemers aan deel te nemen en een krachtig ondernemersgeluid te laten horen.